Derksen opent KNVB-beerput: 'Gözübüyük is gefrustreerd en overweegt te stoppen'

Derksen opent KNVB-beerput: 'Gözübüyük is gefrustreerd en overweegt te stoppen'

14-04-2018 16:48
56

Volgens Johan Derksen zijn de verhoudingen binnen het Nederlandse scheidsrechterskorps compleet verstoord. Björn Kuipers en Danny Makkelie krijgen volgens de voetbalanalist meer krediet dan de overige arbiters, die zich daaraan storen.

Kuipers en Makkelie fluiten zoals Dick van Egmond en Jaap Uilenberg, scheidsrechtersbazen bij de KNVB en de UEFA, dat graag zien, vertelt Derksen vrijdagavond bij Voetbal Inside. "Bas Nijhuis luistert naar niemand. Die heeft tegen Uilenberg gezegd: jij gaat mij niets vertellen, ik fluit zoals ik dat wil. Einde oefening, die krijgt geen kans meer. Maar Makkelie is heilig verklaard." De arbiter uit Dordrecht sloot een lening af bij Uilenberg en fluit in ruil daarvoor lucratieve wedstrijden in het Midden-Oosten, stelt Derksen.

Volgen de Voetbal Inside-frontman zorgt de status aparte van Makkelie voor jaloezie in het scheidsrechterskorps. "Serdar Gözübüyük bijvoorbeeld is zo gefrustreerd dat Makkelie heilig verklaard is en alles krijgt. Die overweegt nu om te stoppen, terwijl hij nog jaren mee kan. Er zijn nog meer scheidsrechters in die leeftijdscategorie die denken: waar doen we het nog voor? Want het is Makkelie, Makkelie en Makkelie."