Fraser geen eerste keus bij Sparta: 'Tot ieders verrassing zei hij ja'

Fraser geen eerste keus bij Sparta: 'Tot ieders verrassing zei hij ja'

15-04-2018 12:23
16

Henk Fraser was volgens columnist én Sparta-supporter Hugo Borst niet de eerste keuze als nieuwe trainer op Het Kasteel. De huidige assistent-trainer Fred Grim werd intern naar voren geschoven, maar had geen concrete toezeggingen gekregen.

Hierop zijn de Rotterdammers op zoek gegaan naar een kandidaat van buitenaf, vertelt Borst zaterdagavond in De Eretribune op FOX Sports. "Toen zijn Mitchell van der Gaag (Excelsior, red.), Maurice Steijn (VVV-Venlo) en Fraser gepolst. Nou, Van der Gaag zei nee, Steijn heeft een afkoopsom en Fraser zei, tot ieders verrassing: ik heb interesse. Dat hij eventueel in de Jupiler League zou moeten beginnen, was geen beletsel. En toen was het in een paar dagen al rond."

Borst is tevreden met de aanstaande entree van Fraser op Het Kasteel. "Ik zou Fraser ook boven Grim verkiezen. Grim is ook een prima kandidaat, maar je kunt altijd voor een nóg betere kiezen. Wat Fraser voor heeft op Grim? Ik houd van zijn rust, hij heeft overwicht op zijn spelers en hij is een Spartaan."