Ten Hag pleit voor verandering bij Ajax: Daar moeten we mee aan de slag

Ten Hag pleit voor verandering bij Ajax: "Daar moeten we mee aan de slag"

15-04-2018 19:52
92

Erik ten Hag is ontevreden over de manier waarop de spelers van Ajax zich hebben gemanifesteerd in de kampioenswedstrijd van PSV. In Eindhoven werd het 3-0.

"We begonnen aardig, maar gaven de eerste twee doelpunten weg. We hadden goede bedoelingen, maar we hebben het niet waargemaakt", aldus Ten Hag, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "PSV wel en daar moet ik ze alle credits voor geven. Ze hebben heel veel punten gehaald. Dat is knap."

De Ajax-trainer, die in de winterstop instapte, beseft dat er veel moet veranderen in Amsterdam. "We hebben veel talentvolle spelers, maar mentaal is PSV verder dan wij. Ze zijn gedisciplineerder en hebben een betere teamspirit. Het is niet dat mijn spelers niet hard werken of hun best niet doen. Maar het is soms te vrijblijvend, passief en te plichtmatig. Ik mis wel eens de absolute overgave om te winnen. Daar moeten we mee aan de slag."

Ten Hag is ook kritisch op zichzelf. Onder zijn leiding liep de achterstand van Ajax op PSV op van vijf naar tien punten. "Maar het is niet zo dat je als coach even aan de knoppen draait en dat dan alles verandert", besluit hij.