De Eredivisie-flops: Ajax-heethoofden, Sparta-kwartet en blunderende keepers

De Eredivisie-flops: Ajax-heethoofden, Sparta-kwartet en blunderende keepers

Gepubliceerd: maandag 16 april 2018 om 11:00ma 16-04-2018 om 11:00

Ajax, Sparta en FC Twente zullen de 31ste speelronde van de Eredivisie zo snel mogelijk willen vergeten. De Amsterdammers verloren kansloos van PSV, terwijl de twee degradatiekandidaten ook een slechte beurt maakten. Sparta is hofleverancier met vier spelers, gevolgd door Ajax met drie.

Max Wöber (Ajax)
Ging twee keer in de fout voor de openingstreffer van PSV en zag er ook niet goed uit bij het tweede doelpunt in Eindhoven. Na 45 minuten werd Wöber uit zijn lijden verlost door trainer Erik ten Hag.

Siem de Jong (Ajax)
Werd meteen in de tweede helft gebracht om een doelpunt te forceren, maar het enige waarmee De Jong zich kon onderscheiden, was een domme tackle waardoor hij rood kreeg.

Jannik Huth (Sparta)
Zo goed als hij in zijn eerste weken bij Sparta keepte, zo slecht gaat het de laatste weken. De Duitse doelman grabbelt erop los en kreeg liefst zeven doelpunten om de oren van Vitesse.

Michiel Kramer (Sparta)
Kramer is een voetballer die voor verdeeldheid zorgt: je mag hem, of je mag hem niet. Na dit weekend is iedereen het er echter over eens. De schop die hij uitdeelde aan Alexander Büttner, verdient een lange schorsing.

Oussama Assaidi (FC Twente)
Het slaat eigenlijk nergens op: Assaidi, één van de beste vleugelaanvallers van de Eredivisie, die op de drempel staat van degradatie. Toch is hij zelf ook verantwoordelijk. Leverde de bal zomaar in, waarna ADO scoorde en uiteindelijk won.

Sander Fischer (Sparta)
Het is al een paar weken huilen met de pet op bij Fischer. De Sparta-verdediger kan wel degelijk voetballen, maar komt snelheid tekort en had géén antwoord op de Vitesse-aanvallers. Maakte tot overmaat van ramp een eigen goal.

Clint Leemans (VVV-Venlo)
Voor de tweede week op rij miste de normaal zo koele Leemans een penalty. Na afloop kon hij zichzelf wel voor het hoofd slaan. Na zijn misser liep sc Heerenveen uit naar een 0-2 overwinning.

Nicolás Tagliafico (Ajax)
Je zou zeggen dat hij wel wat hete potjes gewend is uit zijn tijd in Argentinie, maar Tagliafico hield zijn hoofd er totaal niet bij tegen PSV. Door twee wilde tackles mocht hij ook nog eens voortijdig inrukken.

Craig Goodwin (Sparta)
Het dramatische verdedigen van Sparta kwam het beste tot uiting toen Goodwin een aanval van Vitesse onschadelijk 'probeerde' te maken. Hij liep als een zoutzak naar de bal, liet zich kinderlijk uitkappen, waarna Vitesse scoorde.

Luciano Slagveer (FC Twente)
Twente verkeert als hekkensluiter in acute degradatienood. Die stress werd zaterdagavond nog wat groter, toen de supporters Slagveer zagen voetballen. De aanvaller was niet op een goede actie te betrappen.

Nigel Bertrams (NAC Breda)
Uitgerekend tegen Willem II, de club die hij tot vorig seizoen diende, ging Bertrams verschrikkelijk in de fout. Na zijn mistasten ging NAC met 1-2 onderuit in de Brabantse derby.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie was dit weekend de slechtste?

Wober
22%
De Jong
13%
Huth
2%
Kramer
41%
Assaidi
3%
Fischer
1%
Leemans
1%
Tagliafico
6%
Goodwin
2%
Slagveer
2%
Bertrams
7%
(1188 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws