'Kassa voor PSV: kampioen enkele stappen verwijderd van 8 miljoen euro'

'Kassa voor PSV: kampioen enkele stappen verwijderd van 8 miljoen euro'

16-04-2018 07:19
54

PSV mag zich door het kampioenschap stiekem rijk gaan rekenen. Volgens het Eindhovens Dagblad is de club dicht bij minimaal acht miljoen euro aan prijzengeld van de UEFA.

PSV kan het geld op de rekening verwachten door de deelname aan Europese toernooien in het seizoen 2018/2019. De kans is volgens het ED 'zeer groot' dat de Eindhovenaren instromen in de vierde en laatste voorronde van de Champions League (op 21 of 22 augustus). Dat zou zowel sportief als financieel een opsteker zijn.

PSV is in dat gevalal verzekerd van minimaal acht miljoen euro aan prijzengeld. Overleeft de kersverse kampioen de play-offs, dan is het helemaal kassa. Plaatsing voor de groepsfase van de Champions League levert komend seizoen al vijftien miljoen euro op. Een overwinning in het hoofdtoernooi is 2,7 miljoen euro waard en een gelijkspel 900.000 euro.

Pas na de Champions League-finale weet PSV of het volgend seizoen kan beginnen in de play-offs. Plaatst de winnaar van het miljardenbal zich via de eigen competitie voor het hoofdtoernooi, dan schuiven de nummers 12 (Zwitserland) en 13 (Nederland) van de UEFA-ranking door naar de vierde en laatste Champions League-voorronde.