Jong Ajax zet NEC opnieuw opzij en zorgt voor gejuich in Amsterdam én Sittard

16-04-2018 21:51
132

Jong Ajax gaat als koploper van de Jupiler League de laatste twee speelronden in. De Amsterdamse beloften wonnen maandagavond de opnieuw afgewerkte topper tegen NEC en staan nu één punt boven Fortuna Sittard.

De jonge Amsterdammers kregen versterking van Kostas Lamprou, Luis Orejuela en Mateo Cassierra, maar speelden zonder de geschorste Teun Bijleveld. Na 25 minuten spelen brak Dennis Johnsen de wedstrijd open namens de beter voetballende beloften: de Noor tikte binnen na een voorzet van Ché Nunnely en een glijpartij van NEC-back Michael Heinloth.

De Nijmegenaren herpakten zich na de rust en zetten de thuisploeg onder druk. Arnaut Groenveld en Anass Achachbar kregen opgelegde kansen, maar slaagden er niet in om Lamprou te passeren. Veel meer kansen konden er niet genoteerd worden in de grimmige ontmoeting, maar Jari Schuurman had vlak voor tijd ineens de 1-1 op zijn schoen. De ex-Feyenoorder dook vogelvrij voor Lamprou op, maar miste zijn droomkans.

Arbiter Van de Graaf floot even later af, waarna de Ajax-beloften voor de tweede keer in korte tijd een overwinning op NEC konden vieren. De ploeg van Michael Reiziger komt op 73 punten, één meer dan Fortuna Sittard en drie meer dan NEC. Jong Ajax kan uit tegen FC Volendam en thuis tegen MVV de Jupiler League-titel veiligstellen. Fortuna Sittard ligt op koers voor promotie en speelt nog tegen Jong FC Utrecht (uit) en Jong PSV thuis.