'Gerbrands heeft verteld dat ze echt bang waren voor de Bayern-route bij Ajax'

'Gerbrands heeft verteld dat ze echt bang waren voor de Bayern-route bij Ajax'

17-04-2018 07:40
67

Freek Jansen is het niet eens met de stelling dat Ajax op alle fronten is voorbijgestreefd door PSV. De journalist van Voetbal International wijst simpelweg op de bankrekening van de Amsterdammers.

"Daar staat Ajax nog mijlenver voor. Alleen daar schuilt ook wel de grote miskleun van Ajax in", zegt Jansen bij Natafelen op FOX Sports. "Gerbrands heeft al meerdere keren verteld dat ze bij PSV echt bang waren voor de Bayern München-route bij Ajax. Dat je het kapitaal echt op het veld gaat terugzetten."

"Het verschil is zo groot", gaat Jansen verder. "Ze waren bij PSV echt bang dat Ajax de beste spelers van de Eredivisie zou pakken. En ervoor zou zorgen dat de selectie zoveel beter is dan de concurrentie dat je niet meer in te halen bent. Maar we kunnen wel de conclusie trekken dat het qua spelersbeleid al jarenlang dramatisch is bij Ajax."

Kenneth Perez vindt het helemaal niet zo gek dat Ajax geen kampioen is geworden. "Je hebt toch altijd drie kanshebbers, 33 procent kans", stelt de Deen, die echter geen bijval krijgt. "Als je ziet waar Ajax in mei was, is het heel raar dat ze geen kampioen zijn geworden. Als je ziet waar ze toen waren", aldus journalist Sjoerd Mossou. "Sinds mei moet er, afgezien van Nouri natuurlijk, wel heel erg veel fout zijn gegaan, wil je op deze manier de titel missen. Als je ziet wat er toen voor basis stond. Dat is echt ongelooflijk."

"Ajax heeft structureel zijn huiswerk niet op orde. Als je naar de breedte van de selectie kijkt heeft Ten Hag amper wisselmogelijkheden. Ook daarin heeft Overmars tekortgeschoten", besluit Jansen.