Sneijder sprak met Koeman over Oranje-functie: 'Gezegd dat ik wil helpen'

Sneijder sprak met Koeman over Oranje-functie: 'Gezegd dat ik wil helpen'

17-04-2018 12:05
26

Wesley Sneijder heeft met Ronald Koeman gesproken over een mogelijke functie als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. Sneijder erkent dat in een interview met magazine Helden. 

"Ik had er nooit eerder over nagedacht en het ontstond eigenlijk tijdens het gesprek met Koeman. Gewoon omdat ik die spelers van het Nederlands elftal door en door ken, dus misschien kan ik op een ander vlak wel iets betekenen", aldus de recordinternational van Oranje. "Ik heb gezegd dat ik wil helpen, in wat voor functie dan ook. Dat moeten we gaan bekijken in de toekomst."

Sneijder erkent lachend dat het 'raar' is om assistent te zijn terwijl hij zelf nog actief is. De spelmaker staat onder contract bij Al-Gharafa. Eerder dit seizoen werd bekend dat de interlandcarrière van Sneijder erop zit. 

"Op zich is het logischer om met Oranje te stoppen als je helemaal stopt met voetbal. Ik ben nu fit, speel om de paar dagen een wedstrijd, heb waarschijnlijk meer wedstrijdminuten in mijn benen zitten dan anderen op het veld straks. Mezelf kennende zal me dat moeite kosten, want ik heb primair de behoefte om me te bewijzen. Maar goed, zo is het gewoon nu. Het is mooi geweest, het is klaar en ik moet het afsluiten. Maar een andere functie bij Oranje zou ik geweldig vinden."

Lees ook: Sneijder: "Ik snap ook echt niet waarom ze me gehaald hebben"