Bruins (31) blijft in Rotterdam en wordt trainer: 'Dat vind ik erg leuk'

Bruins (31) blijft in Rotterdam en wordt trainer: 'Dat vind ik erg leuk'

17-04-2018 14:48
10

Luigi Bruins is ook komend seizoen speler van Excelsior. Een optie in het contract van de 31-jarige middenvelder is deze week gelicht, maakt Excelsior bekend via de officiële kanalen. Bruins treedt bovendien in dienst als jeugdtrainer van Excelsior O13. 

"De diploma's Trainer-Coach II en III heb ik al en ik heb de ambitie om ook Trainer-Coach I te halen, maar daarvoor moet ik eerst ervaring opdoen", legt de routinier uit op de website van zijn club.

"Door komend seizoen aan de slag te gaan bij Excelsior O13, kan ik die ervaring opdoen om uiteindelijk het gewenste niveau te bereiken om met die cursus te mogen starten. Daarnaast vind ik het erg leuk om bij de jeugdafdeling van Excelsior aan de slag te gaan."

Hij gaat zijn profleven dus combineren met het trainerschap. "Voetbal staat op nummer één en dit ga ik erbij doen. Ik ga het samen met iemand doen, want het kan voorkomen dat wij zelf op zaterdag moeten voetballen. Ook als we doordeweeks een keer twee keer trainen, zal het lastig zijn."

Bruins begon zijn carrière in Kralingen en speelde van 2007 tot 2011 voor Feyenoord. Later droeg hij ook nog het shirt van RB Salzburg en OGC Nice. In 2014 keerde hij terug bij zijn oude liefde.