AZ strikt Hongaarse keeperstrainer: 'Twee jaar lang op cruiseschepen gewerkt'

AZ strikt Hongaarse keeperstrainer: 'Twee jaar lang op cruiseschepen gewerkt'

17-04-2018 17:50
19

AZ heeft dinsdagmiddag een Hongaarse aanwinst verwelkomd. De 33-jarige Bela Szénási komt over van FC Volendam en gaat vanaf komend seizoen in Alkmaar aan de slag als keeperstrainer in de bovenbouw (AZ Onder 17 tot Jong AZ, red.).

Szénási was in eigen land actief als keeper, maar moest daarmee stoppen vanwege blessureleed. "Ik heb vervolgens twee jaar op cruiseschepen gewerkt en zo veel van de wereld gezien, waarna ik in Nederland ben neergestreken en acht jaar lang bij AFC Amsterdam keeperstrainer ben geweest", vertelt hij aan de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "Daar werkte ik me steeds verder op, van de jongste jeugd tot uiteindelijk het eerste team, waarin ik met onder anderen Ton du Chatinier en Stanley Menzo werkte. Heel waardevolle ervaringen."

Na twee seizoenen in Volendam wacht nu dus een nieuwe uitdaging in Noord-Holland. "Dit voelt als een logische volgende stap in mijn carrière. AZ heeft een topopleiding en past bij mijn ambitie op een zo hoog mogelijk niveau actief te zijn", aldus de geboren Hongaar. "Bovenal kan ik niet wachten om aan de slag te gaan met de keeperstalenten van AZ en hen verder te helpen in hun ontwikkeling."