Heerenveen dankzij excellerende 'Kiwi' hard op weg naar play-offs

Heerenveen dankzij excellerende 'Kiwi' hard op weg naar play-offs

17-04-2018 22:35
44

In een duel met een rechtstreekse concurrent heeft sc Heerenveen een belangrijke stap gezet op weg naar de play-offs om Europees voetbal. ADO Den Haag werd in een teleurstellende wedstrijd met 2-0 verslagen. Nieuw-Zeelander Marco Rojas was met twee goals de grote man.

Heerenveen wipt door de driepunter over PEC Zwolle en Vitesse heen en staat nu zesde. De Arnhemmers komen deze speelronde nog wel in actie. De ploeg van Jurgen Streppel maakte er dinsdagavond echter geen verheffende avond van voor de Friese fans. Vooral de eerste helft was slaapverwekkend met geen enkele honderd procent kans.

Aan Friese zijde was het opvallend te noemen dat niet Arber Zeneli, maar Michel Vlap op de linkerzijde opereerde. Vlap speelde echter een ongelukkige wedstrijd en werd na 55 minuten vervangen door de Kosovaar. Toen was net de 1-0 gevallen, gemaakt door Nieuw-Zeelander Marco Rojas. Hij kopte raak na een mooie actie van Pelle van Amersfoort.

Omdat bij ADO Den Haag dinsdagavond helemaal niets lukte, was het daarna een walk in the park voor de gastheren. Onder aanvoering van Zeneli gingen de Friezen op zoek naar een grotere marge en die kwam er. ADO-back Nick Kuipers werd eruit gesprint door Zeneli, waarna zijn voorzet bij opnieuw Rojas kwam: 2-0.

Door de overwinning zet Heerenveen een grote stap richting de play-offs. Heerenveen heeft nu drie punten én een beter doelsaldo dan ADO.