'Mourinho werkt aan grote United-schoonmaak: mogelijk zeven (!) vertrekkers'

'Mourinho werkt aan grote United-schoonmaak: mogelijk zeven (!) vertrekkers'

17-04-2018 23:30
33

De directie van Manchester United steunt José Mourinho, maar verwacht komend seizoen grote progressie. Dan moeten de Mancunians zich eindelijk weer eens in de titelstrijd zien te mengen.

Als dat niet gebeurt, is de positie van Mourinho onhoudbaar. Zo ver is het nu echter nog niet, meldt The Telegraph. De Engelse krant komt dinsdag met een uitgebreid verhaal over United, waarin veel duidelijk wordt over de verhoudingen binnen de selectie van de Engelse topclub.

Zo is er een klein groepje spelers dat hoopt dat het bestuur van United deze zomer al ingrijpt en Mourinho ontslaat. Die kans is echter nihil. Het is waarschijnlijker dat Mourinho opnieuw een grote schoonmaak houdt, waarbij zelfs Paul Pogba niet onaantastbaar is. Als het moet - en hij niet snel progressie boekt - is Mourinho bereid hem deze zomer te verkopen.

Van Luke Shaw, Matteo Darmian, Daley Blind en Anthony Martial is al langer bekend dat ze naar een nieuwe club kunnen uitkijken. Maar ook Juan Mata en Ander Herrera worden nu genoemd. Met Pogba erbij vertrekken dus maximaal zeven spelers bij United. Volgens The Telegraph is er overigens maar één club die Pogba zou kunnen betalen en dat is Paris Saint-Germain. De Parijzenaren hebben vooralsnog echter geen belangstelling kenbaar gemaakt.