City hofleverancier van PL-team van het jaar; ook twee Eredivisie-bekenden Spurs

City hofleverancier van PL-team van het jaar; ook twee Eredivisie-bekenden Spurs

18-04-2018 12:12
24

De Professional Footballers' Association (PFA) in Engeland heeft woensdag het elftal van het jaar bekendgemaakt. Onder meer oud-Ajacieden Christian Eriksen en Jan Vertonghen hebben een plekje in het team.

De Belg vormt een defensie met Kyle Walker, Nicolas Otamendi en Marcos Alonso. Het viertal wordt in hun rug gesteund door doelman David De Gea. Het middenveld bestaat naast Eriksen uit Kevin De Bruyne en David Silva. De aanval kent weinig verrassingen: Mohamed Salah, Harry Kane en Sergio Agüero.

Kampioen Manchester City is hofleverancier. De ploeg van manager Pep Guardiola levert met Walker, Otamendi, De Bruyne, Silva en Agüero liefst vijf spelers. Spurs levert met Kane, Eriksen en Vertonghen drie spelers. Manchester United (De Gea), Chelsea (Alonso) en Liverpool (Salah) zijn goed voor een speler.

De PFA reikt later dit seizoen nog de Speler van het Jaar-award uit. Kevin De Bruyne, Leroy Sané, David Silva, Harry Kane, David de Gea en Mohamed Salah zijn genomineerd. Ciy-aanvaller Sané is de enige van dat zestal die niet is opgenomen in het elftal van het jaar.