'Die Ten Hag, ik heb er geen goed gevoel bij. Zoek iemand die de filosofie volgt'

'Die Ten Hag, ik heb er geen goed gevoel bij. Zoek iemand die de filosofie volgt'

18-04-2018 14:47
36

Arie Haan, voormalig speler van onder meer Ajax en het Nederlands elftal, is helemaal niet enthousiast over Erik ten Hag. Sowieo wordt Haan (69) niet vrolijk van het voetbal anno 2018.

"Die Ten Hag, ik heb er geen goed gevoel bij. Hij kan werken met toptalenten: De Ligt, Kluivert, Van de Beek, Ziyech. Frenkie de Jong is een betere Beckenbauer! Maar het voetbal is angstig", stelt Haan vast in Voetbal International. "Een trainer van buitenaf moet kunnen, maar zoek dan wel iemand die nog een beetje de Ajax-filosofie wil volgen."

Het niveau van het voetbal in het algemeen is gedaald, vindt de ex-prof. "Voetbal is entertainment, maar dat lijkt iedereen vergeten. Het probleem zit in de trainers die overal opduiken. Ze hebben zelden op hoog niveau gespeeld. Ze willen allemaal perfectie, iets wat niet bestaat. En wat al helemaal geen leuk voetbal oplevert."

"Kijk even in Duitsland, waar het stikt van de jonge professors. Het voetbal is er niet meer om áán te zien! Je hebt alleen Bayern München, de rest speelt allemaal klote."