Tieners kunnen Ajax-debuut maken tegen VVV; Ziyech gewoon opgeroepen

Tieners kunnen Ajax-debuut maken tegen VVV; Ziyech gewoon opgeroepen

18-04-2018 16:10
35

Azor Matusiwa en Jurgen Ekkelenkamp debuteren deze week in de wedstrijdselectie van Ajax. Dat meldt de club op het digitale thuis. Trainer Erik ten Hag heeft het duo opgeroepen voor het thuisduel met VVV-Venlo van donderdagavond. Verder is Hakim Ziyech gewoon van de partij. 

Ekkelenkamp scoort dit seizoen aan de lopende band namens Ajax O19. Onlangs maakte de aanvallende middenvelder zijn debuut in het betaald voetbal namens Jong Ajax. De achttienjarige Ekkelenkamp was direct trefzeker. Controleur Matusiwa (19) is dit seizoen één van de uitblinkers bij Jong Ajax, dat aan kop gaat in de Jupiler League. 

Ziyech raakte zondag betrokken bij een vervelend opstootje. De spelmaker kreeg een duw van een fan bij een clash naast de spelersbus. Daarna werd gesuggereerd dat Ziyech, die zinspeelt op een vertrek in de zomer, dit seizoen helemaal niet meer in actie zou komen. Nu blijkt dat Ten Hag de international in ieder geval heeft geselecteerd voor de ontmoeting met VVV. 

Nicólas Tagliafico en Siem de Jong kregen zondag rood tijdens het verloren kampioensduel met PSV. Beide spelers zijn geschorst.