Koeman móést instemmen met voorwaarde KNVB: anders geen bondscoach

Koeman móést instemmen met voorwaarde KNVB: anders geen bondscoach

18-04-2018 18:32
11

Ronald Koeman heeft punten gescoord in zijn eerste maanden als bondscoach van het Nederlands elftal. Eric Gudde, algemeen directeur van de KNVB, merkt dat Koeman betrokken is bij de héle organisatie.

"Dat is ook echt zo besproken", vertelt Gudde aan Voetbal International. "Vorige week heeft hij op de trainerscursus met videobeelden uitgelegd hoe ze tot de speelwijze tegen Engeland en vervolgens Portugal kwamen. Binnenkort gaat hij dat presenteren aan onze trainers van de jongere Oranje-teams."

"Met Ronald heb ik nadrukkelijk gesproken over een bredere rol dan alleen het A-team. Dat staat ook expliciet in zijn contract. Het Nederlands elftal was een bastion dat helemaal losstond van de rest, dat wilde ik doorbreken."

Was Koeman bondscoach geworden als hij niet had ingestemd met die voorwaarde? "Heel simpel: nee. In mijn koersplan waren dit cruciale zaken", zegt Gudde. "Men zei: Je weet toch wie beschikbaar zijn, waarom heb je er zo lang voor nodig? Hierom dus. In de loop van de eerste maanden is het profiel enorm bijgesteld, want ik kwam erachter dat we voor enorme uitdagingen staan aan de basis."