'Winnaar KNVB Beker duimt voor Arsenal en Marseille in Europa League-finale'

'Winnaar KNVB Beker duimt voor Arsenal en Marseille in Europa League-finale'

18-04-2018 19:45
10

AZ en Feyenoord volgen de apotheose van het Europa League-seizoen met bovengemiddelde interesse. De twee bekerfinalisten moeten hopen op succes voor Arsenal en Olympique Marseille.

Dat meldt De Telegraaf. AZ en Feyenoord, die zondag elkaar treffen in de finale van de KNVB Beker, zijn al gekwalificeerd voor de Europa League-voorrondes van volgend seizoen, maar het is nog onduidelijk wannéér ze instromen. Dat hangt af van de winnaar van de Europa League, die recht heeft op een plek in de Champions League.

Arsenal staat als nummer zes van de Premier League op dit moment niet op een Champions League-plek en hetzelfde geldt voor Olympique Marseille, de nummer vier van Frankrijk. Als dat zo blijft en Arsenal of Marseille wint de Europa League, dan gaat het directe Europa League-ticket naar Nederland.

Wint Atlético Madrid of Red Bull Salzburg de Europa League, dan komt de extra plek niet vrij voor Feyenoord en AZ. In dat geval stroomt de bekerwinnaar van Nederland in tijdens de derde voorronde van de Europa League, in augustus. De verliezer begint eind juli al in de tweede voorronde.