LIVE-discussie: Moment van de waarheid voor Sparta en NAC Breda

LIVE-discussie: Moment van de waarheid voor Sparta en NAC Breda

18-04-2018 20:03
27

Om 20.45 uur beginnen Sparta Rotterdam en NAC Breda aan misschien wel hun belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Als de Brabanders winnen, zetten zij een reusachtige stap richting directe handhaving. Als de thuisploeg er met de punten vandoor gaat, neemt zij opnieuw afstand van de laatste plaats en komt zelfs de veilige zone weer in zicht.

Afgaande op de laatste drie ontmoetingen tussen Sparta en NAC in de Eredivisie, belooft het duel veel spanning: deze eindigden allemaal in een 2-2 gelijkspel. NAC kampt met de nodige personele problemen; Karol Mets is geschorst, terwijl Thierry Ambrose, Lucas Schoofs, Giovanni Korte en Chiro N'Toko te kampen hebben met blessures.

Sparta-coach Dick Advocaat kan geen gebruik maken van Loris Brogno (blessure) en Michiel Kramer (schorsing), daarentegen is Miquel Nelom weer beschikbaar. In eigen huis moeten de Kasteelheren zich zien te herstellen van de dikke nederlaag tegen Vitesse (7-0), afgelopen zaterdag. Als Robert Mühren tot scoren komt, is hij de eerste Sparta-speler sinds Rydell Poepon (2009-2010) met minimaal zeven thuisdoelpunten in één seizoen.

De opstellingen

Sparta Rotterdam: Huth; Holst, Fischer, Chabot, Floranus; Verhaar, Sanusi, Van Moorsel, Ahannach; Mühren, Friday.

NAC Breda: Bertrams; Sporkslede, Koch, Mari, Angeliño; Garcia, Nijholt, Vloet; Fernandes, Te Vrede, El Allouchi.