'Manchester United en Juventus azen op supertalent (14) van Ajax'

'Manchester United en Juventus azen op supertalent (14) van Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 19 april 2018 om 00:00do 19-04-2018 om 00:00

Ajax heeft met de veertienjarige Naci Ünüvar een groeibriljant rondlopen in de eigen opleiding en dat blijft niet onopgemerkt in het buitenland. Juventus en Manchester United hebben hem op de korrel.

Dat meldt de Italiaanse geruchtenwebsite Calciomercato woensdag. Ünüvar staat binnen Ajax te boek als één van de grootste talenten op De Toekomst en maakte begin april naam voor zichzelf, door op veertienjarige leeftijd Ajax O17 naar de eindzege op de Future Cup te leiden. In de finale werd Juventus verslagen door twee goals van Ünüvar. Niet geheel ontoevallig is de Italiaanse kampioen nu één van de geïnteresseerde partijen.

Scouts van Juventus zouden een groot rapport hebben opgesteld over Ünüvar. Hij wordt vergeleken met Lionel Messi, alhoewel de middenvelder zich liever spiegelt aan Cristiano Ronaldo. Wel vindt Juventus dat Ünüvar fysiek nog een aantal stappen moet zetten. Juventus is niet de enige Europese grootmacht met belangstelling. Manchester United, dat vaker Nederlandse talenten aantrekt, heeft volgens Calciomercato 'sterke interesse'. Desondanks ziet Ünüvar het voorlopig niet zitten om Ajax te verlaten.

Lees ook: Kraay jr. looft 'heerlijk spelertje' van Ajax: "Ik zou m'n scheenbeen breken"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws