Schouten (rechts) samen met Ove Kindvall

Man van negen Feyenoord-goals in één wedstrijd op 86-jarige leeftijd overleden

Man van negen Feyenoord-goals in één wedstrijd op 86-jarige leeftijd overleden

19-04-2018 07:08
32

Feyenoord heeft donderdagochtend het overlijden van oud-speler Henk Schouten bekendgemaakt. De oud-aanvaller kwam tussen 1955 en 1963 in 194 competitieduels namens de stadionclub in actie en is 86 jaar oud geworden.

De binnenspeler vormde jarenlang een even markant als succesvol aanvalstrio met iconische oud-Feyenoorders Coen Moulijn en Cor van der Gijp. Met tweevoudig Oranje-international Schouten in de gelederen werden de Rotterdammers in 1961 en 1962 kampioen van Nederland. De geboren Rotterdammer stond, samen met 'partner in crime' Van der Gijp, bekend als een grappenmaker bij uitstek. Bovendien heeft Schouten een record op zijn naam staan: op 2 april 1956 scoorde hij maar liefst negen keer tegen De Volewijckers, een sindsdien niet meer geëvenaarde prestatie.

Schouten was al langere tijd ziek: in december 2016 werd bij de oud-aanvaller alvleesklierkanker geconstateerd. Sindsdien was hij in behandeling bij Casper van Eijk, de gespecialiseerde clubarts van de Rotterdammers. Op 21 maart stond Schouten nog op het veld van De Kuip, om de aftrap van de Support Casper-benefietwedstrijd te verrichten. Twee dagen na zijn 86ste verjaardag is hij echter overleden.