Feyenoord grijpt in na nieuwe boete en vreest voor wedstrijd zonder publiek

Feyenoord grijpt in na nieuwe boete en vreest voor wedstrijd zonder publiek

19-04-2018 13:35
39

Feyenoord moet opnieuw de portemonnee trekken na wangedrag van eigen fans. De club accepteert een schikkingsvoorstel van een boete van 17.500 euro, nadat Feyenoord-fans in de bekerwedstrijd tegen Willem II vuurwerk afstaken in het stadion.

De strafbare feiten werden gepleegd op 28 februari van dit jaar, in de thuiswedstrijd tegen de Tilburgse club. De aanklager betaald voetbal wilde Feyenoord een boete opleggen van 17.500 euro. 'Gelet op de feiten acht Feyenoord zich genoodzaakt dit voorstel te accepteren', schrijft de club op het digitale thuis

Het is niet de eerste keer dat de club de dupe is van misdragingen van de eigen aanhang. Eerder dit jaar, in de bekerwedstrijd tegen PSV op 31 januari, kreeg Feyenoord een boete van 15.000 euro. Ook toen was het afsteken van vuurwerk de oorzaak. Ook staat er nog een voorwaardelijke straf open van het spelen van een wedstrijd zonder (een deel van het) publiek. Op die straf zit een proeftijd van een jaar.

'Feyenoord hanteert vanwege alle boetes en vooral wegens de dreiging straks wedstrijden voor (deels) lege tribunes te moeten afwerken een strak beleid. Zo werden in de eerste helft van dit seizoen al 37 stadionverboden uitgedeeld voor het voorhanden hebben van en/of het afsteken van vuurwerk. Rond de halve finale van de beker tegen Willem II zijn vier supporters aangehouden vanwege het afsteken van vuurwerk en aangemeld voor een stadionverbod', aldus de club.