Toen we een punt pakten tegen PSV ging mijn hele Instagram viral

"Toen we een punt pakten tegen PSV ging mijn hele Instagram viral"

20-04-2018 11:00
17

Als voetballer kennen we ze wel, maar hoe zijn ze als persoon? VoetbalPrimeur interviewt de komende weken Eredivisie-voetballers aan de hand van hun persoonlijke Instagram-account. Deze week de beurt aan het twintigjarige sc Heerenveen-talent Michel Vlap!

 

 

Een bericht gedeeld door Michel Vlap (@michelvlap) op

"We hadden een fotoshoot, dit was tijdens de fotodag en we moesten in pak. Een pak ziet er goed uit, toch? Het staat altijd wel mooi, vind ik. Deze foto is niet slecht, moet ik toegeven, haha. Hier ben ik wel tevreden over. Ik ben wel modebewust. Ik hou ook wel van merkkleding. Is leuk toch? Vroeger was ik behoorlijk ijdel, altijd met m'n haar bezig. Tegenwoordig iets minder. Als je die fotograaf ziet staan, moet je even leuk doen toch? Dat hoort erbij, haha. Ook over deze foto was ik wel aardig tevreden. De dames denk ik ook, hahaha."

 

 

Een bericht gedeeld door Michel Vlap (@michelvlap) op

"Dit is mijn mama. Ze is heel erg betrokken bij het voetbal, maar dat geldt eigenlijk voor de hele familie. De familie Vlap is een en al voetbal. Met mama heb ik altijd een hele goede band gehad, en nog steeds. We doen leuke dingen samen, zoals bijvoorbeeld op deze foto te zien is. Hier zitten we op een terrasje in Sneek, waar ik geboren en getogen ben. Mijn moeder is een positieve stimulans voor mij en ze vangt me op als het even minder gaat. Mijn ouders zitten bijna elke wedstrijd op de tribune voor mij. Maakt niet uit waarheen, ze zijn er altijd bij."

 

Kingsdayy 2017

Een bericht gedeeld door Michel Vlap (@michelvlap) op

"Dat is mijn vriendengroep, er mist wel een aantal jongens trouwens. Ze gaan ook regelmatig naar mijn wedstrijden. Laatst tegen PEC Zwolle zaten ze met z'n vijftienen op de tribune. Omdat ik in Sneek ben blijven wonen heb ik een echte vriendengroep opgebouwd. De een ken ik van het voetbal, de ander van het stappen of van vriendinnetjes. Zij zien mij meer als Michel dan als de voetballer. Gelukkig maar. Heel fijn, het houdt je nuchter."

"Hier stonden we in Groningen op koningsdag, festivalletje pakken. Moet ook kunnen, toch? Die middag heb ik niet gedronken, ik was de bob. Ik heb ook geen alcohol nodig om een leuk feestje te hebben. Hoe ik erbij sta op zo'n festival? Normaal ga ik wel lekker los, ik sta niet stil langs de bar. Ik ben altijd bezig. Maar nu heb ik een vriendinnetje. Ik ga de laatste tijd niet zo veel meer uit, ik heb er geen tijd voor. Ik ga ook niet zeggen dat ik nooit uitga, ik ben er zeker niet vies van. Als ik een keer kan, ga ik zeker. Vroeger ging ik echt veel meer."

"Als we zo'n foto maken hopen ze allemaal dat ik hem op Instagram zet, haha. Ik heb ze ook nog allemaal getagd, dat vinden ze wel belangrijk. Dan krijgen ze er een aantal volgers bij. Vinden ze leuk."

 

Wat vinden jullie van deze nieuwe serie? En welke strijder komt er als eerst bij??

Een bericht gedeeld door Koen Weijland (@koenweijland) op

"Ja, die is ook leuk. Koen Weijland (eSporter van Ajax, red.), inderdaad. De eerste keer dat ik het zag ging ik ook helemaal stuk. Hij gebruikte mijn FIFA-kaartje in een video op zijn YouTube-kanaal en hij kwam erachter dat ik heel goed ben. En ik heb mijn achternaam mee, dat vinden de mensen geweldig. Dat was grappig man, ik heb me doodgelachen. Nu heeft hij een eigen serie: Vlappies strijders. Dat werd tijd, hè? Haha, grapje. Binnenkort gaan we een video opnemen samen. Zelf speel ik ook veel FIFA, al krijgt Fortnite de laatste tijd vooral de aandacht."

"Toen we een punt pakten tegen PSV ging mijn hele Instagram viral. Ik kreeg meer dan duizend reacties van Ajax-fans die mij kennen door Koen Weijland. Ik kon mijn telefoon amper meer openen omdat hij helemaal gek ging door de meldingen. Dat was wel lachen."

"Hij (Vlap senior, red.) is trots. M'n vader heeft het zelf als voetballer net niet gered, dus alles wat hij nu met mij meemaakt vindt 'ie fantastisch. Deze foto is van een paar weken geleden, ik zat voor het eerst bij Jong Oranje en de bondscoach (Ronald Koeman, red.) stond te kijken. Ik heb hem ook even een hand gegeven en ik vroeg wie hij was. Hij zei: Ik ben Ronald Koeman, de bondscoach. Nee, gekkigheid haha. Ik stelde me voor. Ik weet eigenlijk niet of hij mij al kende. Heel tof dat hij stond te kijken."

( Emile van de Sande / VoetbalPrimeur.nl )