Succesvolle interim-coach in de wachtkamer: 'Dat ga ik niet elke dag aangeven'

Succesvolle interim-coach in de wachtkamer: 'Dat ga ik niet elke dag aangeven'

19-04-2018 19:48
8

Reinier Robbemond zit nog altijd in de wachtkamer bij Willem II. De trainer hoopt ook volgend seizoen aan het roer te staan bij de Tilburgers, maar hoorde nog niets van de clubleiding.

Willem II verloor woensdag kansloos met 1-5 van Feyenoord. Door het gelijkspel van Roda JC tegen PSV (2-2) zijn de Tricolores desondanks bijna veilig. "Het is heel belangrijk voor de club dat we volgend seizoen weer Eredivisie spelen, maar dat gevoel overheerst nu niet", zegt Robbemond tegen Voetbal International.

"We waren deze wedstrijd alleen bezig met winnen, maar het was echt ondermaats. In de eerste twintig minuten waren we de baas, daarna schoten we onszelf in de voet en was het krachteloos", aldus Robbemond, die dus nog geen duidelijkheid heeft over zijn eigen toekomst. Sinds hij Erwin van de Looi opvolgde, zit Willem II in de lift. Hij wil dan ook graag aanblijven.

"Maar daar gaat Joris Mathijsen over", stelt Robbemond. "Ik heb mijn ambities uitgesproken tegenover hem, maar ga niet elke dag aangeven dat ik wil aanblijven. Ik blijf gewoon mijn werk doen. Ik weet niet of ze voor mij kiezen, als ze dat doen is dat prima en als ze voor iemand anders kiezen is dat ook de keuze van de club."