Overmars maakt diepe buiging: Dan heb ik nog wat jaartjes te gaan

Overmars maakt diepe buiging: "Dan heb ik nog wat jaartjes te gaan"

20-04-2018 12:08
22

Marc Overmars heeft groot respect voor Arsène Wenger. De Franse manager maakte vrijdag bekend dat hij na een dienstverband van 22 jaar afscheid neemt bij Arsenal.

"Hij heeft voetbal in Engeland naar een heel ander niveau getild", zegt Overmars tegen het Algemeen Dagblad over Wenger. De huidige Ajax-directeur speelde van 1997 tot 2000 onder de Arsenal-manager. "Wenger heeft een cultuuromslag in het Engelse voetbal gebracht."

"Hij heeft er als voorloper voor gezorgd dat de competitie in Engeland professioneler werd. Dat de competitie is uitgegroeid tot wat het nu is", aldus Overmars, die een diepe buiging maakt voor het feit dat Wenger het 22 jaar heeft volgehouden bij één club. "Dan heb ik nog wat jaartjes te gaan."

Wenger staat sinds 1996 aan het roer in Londen. Sindsdien won hij met Arsenal zeven keer de FA Cup en werd hij drie keer landskampioen (waarvan één seizoen ongeslagen). Dit seizoen staat Arsenal op een magere zesde plaats in de Premier League, maar lonkt wel de Europa League-finale.