'Dat is een groot verschil met Ajax. Bij PSV is dat wél goed gebeurd'

'Dat is een groot verschil met Ajax. Bij PSV is dat wél goed gebeurd'

20-04-2018 12:20
59

Guus Hiddink is lyrisch over PSV-trainer Phillip Cocu. 'Phillip heeft de goede weg bewandeld door eerst in de jeugd te gaan werken en daarna links en rechts te assisteren', zegt Hiddink in gesprek met Voetbal International. 

PSV kroonde zich na een veelbewogen seizoen voor de derde keer in vier jaar tot landskampioen. "Er zijn momenten geweest dit seizoen, maar ook in voorgaande jaren, dat de lijn even naar beneden ging. Toen zijn ze toch rustig gebleven. Er zit altijd een grens aan mindere prestaties, maar die grens leggen ze bij PSV wel ver weg. Ze blijven heel lang loyaal", vindt Hiddink

De voormalig trainer van PSV vervolgt: "Dat is een groot verschil met Ajax. Mensen kiezen uit je eigen kring, met dezelfde filosofie, is prima. Maar als er dan tegenwind komt, moet je ook stevig blijven, zodat je wat stabieler de weg naar boven vindt. Dat is bij PSV wél goed gebeurd. Als PSV de groep blijft verversen, denk ik ook dat de trainer er jarenlang kan blijven zitten. Persoonlijk vind ik dat je, om iedereen scherp te houden, na een kampioenschap altijd een paar jongens moet transfereren en nieuwe injecties moet doen."