Genee bijt van zich af: 'VI racistisch en seksistisch: grootste onzin die er is!'

Genee bijt van zich af: 'VI racistisch en seksistisch: grootste onzin die er is!'

20-04-2018 20:48
52

Voetbal Inside-presentator Wilfred Genee blijft zich verbazen over de manier waarop de razend populaire voetbaltalkshow benaderd wordt. Genee en zijn collega's Johan Derksen en René van der Gijp lagen dit seizoen regelmatig onder vuur vanwege controversiële uitspraken.

Zo werden de drie beschuldigd van racistische en homofobe uitlatingen. Belachelijk, vindt Genee. "Alles wordt uitvergroot. Omdat drie mensen in Nederland ons homofoob vonden, werden wij ineens gezien als een homofoob programma. En later ook nog eens als racistisch en seksistisch", doelt hij in gesprek met Panorama op onder meer Sunny Bergman en Sylvana Simons. "Natuurlijk de grootste onzin die er is! Naast dat ik veel homoseksuele vrienden heb, ben ik met een Iraanse getrouwd!"

"We hebben laatst nog geturfd. Inmiddels hebben we iedereen wel gehad. Homo’s, politici, mensen met een donkere huidskleur…", vervolgt Genee, die hoopt dat VI in rustiger vaarwater zal komen. "Zonder gekheid: we zijn er natuurlijk niet op uit om een rel te creëren. We zeggen bij Voetbal Inside alleen wat we denken. En ja, dat leidt weleens tot een rel. Of het nu onderling is, of met de buitenwacht. Maar dat is echt niet het doel. Het is wat Johan ook vaak zegt: het is satire."