Van der Sar ontkent: 'Binnen 12 minuten verscheen er artikel waar dat in stond'

Van der Sar ontkent: 'Binnen 12 minuten verscheen er artikel waar dat in stond'

21-04-2018 10:49
50

Edwin van der Sar zei in januari dat hij kritisch naar zijn eigen functioneren zou kijken als Erik ten Hag zou mislukken bij Ajax. De algemeen directeur krijgt nu een hoop over zich heen, omdat hij deze week aangaf niet op te zullen stappen.

"Die uitspraak is een totaal eigen leven gaan leiden. Binnen twaalf minuten verscheen er een artikel, waarin stond dat ik mijn lot aan dat van Erik ten Hag verbond. Dat is echt uit z'n verband gerukt", zegt Van der Sar in een interview met Ajax Life.

Ajax verloor vorige week kansloos op bezoek bij PSV, waardoor de club voor het vierde jaar op rij geen prijs pakt. Van der Sar werd door Ajax-fans direct als schuldige aangewezen. "De nacht na PSV-uit lag ik laat in bed en had ik geen lekker nachtje. Dat gold voor iedereen bij Ajax."

"De laatste weken is de kritiek flink. Als speler heb ik dat ook al eens meegemaakt. Mijn eerste wedstrijden waren niet geweldig. Toen hoorde ik gefluit en moest scepsis overwinnen. Maar ik zit hier niet voor mezelf. Iedereen wil graag dat je de dingen goed doet. Een hoop dingen gaan ook goed. De club staat er goed voor, maar het allerbelangrijkste wat we hebben is voetbal en dit jaar hebben we niet goed gepresteerd."

Lees ookVan der Sar spreekt zich uit: 'Ontoelaatbaar gedrag. Schande'