Ajax belde niet voor terugkeer: 'Ze hebben niet echt interesse getoond'

Ajax belde niet voor terugkeer: 'Ze hebben niet echt interesse getoond'

21-04-2018 11:25
17

Ajax heeft Urby Emanuelson niet gepolst voor een terugkeer naar Amsterdam. De linksback had het een tijdje lastig met het vinden van een club en veel Ajax-fans zagen zijn komst wel zitten. Ajax hapte echter niet.

Na een lange periode in Italië kwam Emanuelson uiteindelijk terecht bij Sheffield Wednesday, waar hij mislukte. Uiteindelijk ging FC Utrecht met hem aan de haal en dus niet Ajax. "Tja, waarom niet? Er was niet echt veel interesse", zegt Emanuelson bij Andy in de Auto. "Ik weet het niet, Ajax heeft niet echt interesse getoond."

Emanuelson vertrok in 2010 bij Ajax. Een paar maanden later werden de Amsterdammers kampioen. "In het jaar dat zij kampioen werden, vertrok ik halverwege naar AC Milan. Ik vertrok in de winterstop. Voor hoeveel? Ik had nog een contract voor zes maanden. Ik geloof voor 2,5 miljoen euro."

Bij Milan speelde Emanuelson met grote spelers. "Bij Milan heb ik 3,5 jaar gespeeld. Ik speelde met Ibrahimovic, Thiago Silva, Nesta, Gattuso, Ambrosini, Zambrotta, Inzaghi was er zelfs nog even. Pirlo, Seedorf."