'Nee, Ajax is anders, hoor je dan. Dat gelooft Ajax zelf ook graag'

'Nee, Ajax is anders, hoor je dan. Dat gelooft Ajax zelf ook graag'

21-04-2018 14:40
91

List, bedrog, intriges, vriendjespolitiek, belangenverstrengeling: bij Ajax is het - als we tal van media moeten geloven - enorm onrustig. Henk Hoijtink, chef sport van dagblad Trouw, denk dat wéér een seizoen zonder hoofdprijzen in Amsterdam met iets heel anders te maken heeft. 

'Ik denk dat Ajax geen kampioen is geworden, omdat het geen goede ploeg en geen goede trainer had. Ik denk dat Ajax ook maar gewoon een voetbalclub is, een club die als alle andere zonder een goede ploeg en een goede trainer geen kampioen wordt', schrijft hij in zijn zaterdagse column.

'Nee, Ajax is anders, hoor je dan. Dat gelooft Ajax zelf ook graag, het is de wortel van een redeloze zelfoverschatting, maar daar hoeven wij dan nog niet aan mee te doen', vervolgt Hoijtink.

'Het is ook de charme, die cultuur, dat DNA, hoor je, en velen geloven het graag. Om als het weer eens fout is gegaan, in repeterende gewichtigdoenerij te kunnen zeggen en schrijven dat het aan de politiek daar lag, aan de machtsstrijd, denk ik dan.'