Brands: 'Het ging van 12 naar 13 miljoen, van 14 naar 15 en naar 16 miljoen'

Brands: 'Het ging van 12 naar 13 miljoen, van 14 naar 15 en naar 16 miljoen'

21-04-2018 16:03
33

De transferklucht rond Jürgen Locadia in augustus 2017 was een perfect voorbeeld van de totale gekte in de voetballerij. Marcel Brands, technisch manager in Eindhoven, vertelt dat in een interview met Voetbal International. 

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt werd het plots onrustig rond Locadia. "Wolverhampton Wanderers kwam 's middags, zij wilden elf miljoen betalen. Maar Locadia twijfelde over het Championship en om zes uur meldde Brighton zich weer, dat eerder was afgehaakt om de prijs", blikt Brands terug.

Wedden

Meer odds

"Toen heb ik Locadia hierheen gehaald en gezegd: kom maar meekijken. Het ging van twaalf naar dertien miljoen, van veertien naar vijftien en van vijftien naar zestien. Toevallig hoorden wij, omdat Luuk de Jong door Louis Laros wordt begeleid, dat Brighton op hetzelfde moment ook aan het bieden was op Vincent Janssen. Locadia kreeg het allemaal mee, hij zag de gekte van de markt."

PSV-trainer Phillip Cocu blokkeerde de overstap van Locadia uiteindelijk. In januari 2018 maakte de spits alsnog de overstap naar Brighton.