Manchester United schakelt Spurs uit en plaatst zich voor finale FA Cup

21-04-2018 20:10
16

Manchester United heeft zich geplaatst voor de finale van de FA Cup. De ploeg van José Mourinho domineerde het grootste gedeelte van de wedstrijd en zette Tottenham Hotspur met 2-1 opzij.

Tottenham opende furieus op Wembley en overklaste United in de beginfase. Al na elf minuten spelen opende Dele Alli de score. Een crosspass van Davinson Sanchez kwam terecht bij Christian Eriksen, die knap voorgaf op Alli. De middenvelder gleed de bal achter doelman David de Gea: 0-1.

Ook na de 0-1 was Tottenham de betere, maar de 0-2 werd niet gemaakt. Onder meer Harry Kane miste van dichtbij een grote mogelijkheid. Het was wachten op een nieuw Spurs-doelpunt, maar uit het niets maakte United gelijk. Paul Pogba legde een perfecte voorzet op het hoofd van Alexis Sanchez, die de bal achter reservedoelman Michel Vorm kopte: 1-1.

Na de gelijkmaker werden de rollen omgedraaid en deelde United de lakens uit. Een kwartier na rust kwamen de mannen van José Mourinho op een verdiende voorsprong. Sanchez werd de diepte ingestuurd en gaf de bal aan Pogba. Uiteindelijk kwam de bal op de rand van het strafschopgebied terecht bij Ander Herrera, die de bal hard onder Vorm door schoot: 2-1. Tottenham kreeg daarna kansen om gelijk te maken en United om de wedstrijd te beslissen. Gescoord werd er echter niet meer.

Zondag wordt bekend tegen wie United het in de finale van de FA Cup opneemt. Dan spelen Chelsea en Southampton tegen elkaar. De finale wordt op 19 mei gespeeld.