Van den Brom getipt bij Ajax: 'Je moet een netwerk hebben en dat heeft hij'

Van den Brom getipt bij Ajax: 'Je moet een netwerk hebben en dat heeft hij'

22-04-2018 10:59
83

AZ-trainer John van den Brom zou uitstekend bij Ajax kunnen werken, denkt Vitesse-directeur Marc van Hintum. Volgens de voormalig linksback heeft zijn oud-ploeggenoot zichzelf inmiddels ruimschoots bewezen in Nederland.

"John kan zeker een kandidaat zijn bij Ajax", laat Van Hintum weten aan de NOS. "Je moet een netwerk hebben binnen de club en hij heeft dat." De Vitesse-directeur denkt ook Van den Brom een verhuizing naar Amsterdam best ziet zitten. "Ik denk dat Ajax zeker een droom van hem is, hij heeft er al gespeeld en gewerkt." De in Amersfoort geboren trainer speelde tussen 1993 en 1995 op het middenveld van de Amsterdammers en was van 2004 tot 2007 trainer van Jong Ajax.

Wedden

Meer odds

Van Hintum denkt bovendien dat Van den Brom ooit in het buitenland aan de slag kan gaan. "Zijn visie past beter in Spanje, waar wordt uitgegaan van de opbouw van achteruit. Dat is het kenmerk van Van den Brom-voetbal." Een dienstverband in Engeland zou minder voor de hand liggen. "Het Engelse kick-and-rush vindt hij helemaal niks, hij wil dominant spelen vanuit de verdediging en het middenveld."

Van den Brom kan zondagmiddag zijn eerste prijs als trainer in Nederland pakken. AZ trapt om 18.00 uur de bekerfinale tegen Feyenoord af.