Bizarre afloop bekerfinale na veldbestorming: 'Feyenoord moest de beker winnen'

Bizarre afloop bekerfinale na veldbestorming: 'Feyenoord moest de beker winnen'

22-04-2018 13:08
22

In aanloop naar de bekerfinale tussen Feyenoord en AZ blikt men bij FC Den Bosch terug op de editie van 25 jaar geleden. BVV Den Bosch, voorloper van de FC, speelde in de finale tegen Feyenoord. Het werd een historische editie. 

"We hadden kunnen winnen, maar we kónden daar eigenlijk ook niet winnen", blikt voormalig Den Bosch-speler Jan Gösgens terug met Omroep Brabant. "De sfeer en entourage was dusdanig dat Feyenoord die beker moest winnen. En dat gebeurde uiteindelijk ook, maar pas weken later."

Wedden

Meer odds

Feyenoord stond destijds op voorsprong, maar de wedstrijd kantelde en Den Bosch werd steeds sterker. In de slotfase bestormden Feyenoord-fans meermaals het veld, waarna de scheidsrechter besloot vroegtijdig af te fluiten. Den Bosch stapte naar de rechter, die de club in het gelijk stelde. Dat werd vervolgens teruggedraaid, waardoor Feyenoord 'gewoon' met de beker aan de haal ging. 

Gaston Taument stond namens Feyenoord op het veld en kan het zich nog goed herinneren. "Ik zou na de bekerfinale met Regi Blinker op vakantie naar Amerika gaan. Maar we kregen te horen dat we voorlopig nog even thuis moesten blijven, omdat er misschien nog gespeeld zou moeten worden. Ons kwam die bestorming van de supporters wel goed uit, want Den Bosch werd steeds sterker en wij speelden steeds verkrampter. Wat er toen gebeurde zou nu niet meer kunnen, denk ik."