Chelsea plaatst zich voor FA Cup-finale mede door prachtige goal Giroud

22-04-2018 18:12
3

De FA Cup-finale gaat tussen Manchester United en Chelsea. De Londenaren waren zondagmiddag met 2-0 te sterk voor laagvlieger Southampton.

Zaterdag verzekerde United zich van een finaleplek door Tottenham Hotspur met 2-1 te verslaan. Het was een dag later aan Chelsea en Southampton om te bepalen wie de tegenstander is in de finale. De Londenaren kunnen het seizoen bij winst een beetje goed maken, gezien de teleurstellende prestaties in de competitie.

Het was Chelsea dat in de eerste helft domineerde. In de eerste helft kregen Willian en Eden Hazard diverse kansen, maar zij faalden in de afronding. De openingstreffer werd vlak na rust gemaakt door Olivier Giroud. De Franse spits was een paar Southampton-verdedigers de baas en verschalkte de doelman van dichtbij: 1-0.

Na de goal van Chelsea was Southampton even de bovenliggende partij en kreeg de ploeg kansen om gelijk te maken. Tien minuten voor tijd maakte Alvaro Morata aan alle onzekerheid echter een einde door de 2-0 binnen te koppen.

De finale wordt op 19 mei gespeeld op Wembley.