Van Bronckhorst: Duidelijk, maar uiteindelijk win je twee van de drie prijzen

Van Bronckhorst: "Duidelijk, maar uiteindelijk win je twee van de drie prijzen"

22-04-2018 20:08
30

Giovanni van Bronckhorst kan zijn geluk niet op na het winnen van zijn tweede KNVB beker. In de finale werd AZ met duidelijke cijfers verslagen: 0-3.

"Of ik blij ben? Dat is een understatement", reageert Van Bronckhorst kort na het laatste fluitsignaal bij FOX Sports. "We begonnen vandaag heel onrustig, heel gespannen, heel nerveus. Waarom dat was weet ik niet. Daarna herpakten we ons aardig en hebben we weinig kansen weggegeven. Ik moet mijn team grote complimenten geven, want ze hebben drie keer gescoord tegen AZ en keihard gevochten. Dan pak je de beker."

De Feyenoord-trainer kan dus weer een prijs toevoegen aan zijn palmares. "Dit is waarvoor je trainer bent: het team klaarmaken en inspireren om prijzen te winnen. Dit is mijn vierde prijs in drie jaar. Fantastisch, dit zijn de mooiste momenten als coach", aldus Van Bronckhorst, die terugblikt op een moeizaam seizoen. "Dat is duidelijk, maar uiteindelijk win je twee van de drie prijzen dit seizoen. Dan sluit je het seizoen heel positief af."