'De kandidaat bij uitstek is Simeone van Atlético Madrid, hij is outstanding'

'De kandidaat bij uitstek is Simeone van Atlético Madrid, hij is outstanding'

Gepubliceerd: maandag 23 april 2018 om 07:25ma 23-04-2018 om 07:25

Arsenal gaat een belangrijke periode in, nu het officieel is dat Arsène Wenger de club aan het einde van het seizoen gaat verlaten. Gary Neville ziet maar één persoon die de Franse manager kan opvolgen: Diego Simeone.

"De kandidaat bij uitstek is Diego Simeone van Atlético Madrid", begint Neville zijn betoog bij Sky Sports. "Seizoen na seizoen heeft hij resultaten geboekt. Niet alleen in de Champions League, maar ook in de Primera División, met een club die bij lange na niet het budget van FC Barcelona en Real Madrid heeft. Bij Arsenal is de situatie vergelijkbaar, want Manchester City, Manchester United en in mindere mate Chelsea kunnen financieel ook meer. Als je daarmee wil concurreren, heb je een outstanding manager nodig. Simeone is dat."

Neville stelt dat de nieuwe Arsenal-manager binnen een week moet worden aangesteld, anders lopen The Gunners een belangrijke achterstand op. "Er zijn geen excuses", aldus de oud-verdediger van Manchester United. "De nieuwe manager moet de club leren kennen, de ploeg leren kennen, eventueel aankopen doen in de zomer en ga zo maar door. Dat neemt ontzettend veel tijd in beslag, zeker door het feit dat het WK tussendoor komt. Aan het einde van volgende week moet Arsenal een nieuwe manager hebben gestrikt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws