Jong Ajax op titelkoers: 'Bij PSV het beleid dat we geen kampioen wilden worden'

Jong Ajax op titelkoers: 'Bij PSV het beleid dat we geen kampioen wilden worden'

23-04-2018 15:36
140

Jong Ajax heeft nog één overwinning om het kampioenschap te pakken in de Jupiler League. Art Langeler, bondscoach van Jong Oranje en toekomstig directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB, bekijkt de situatie met argusogen. Bij Jong PSV was het beleid om juist géén kampioen te worden.

"Een paar jaar geleden zijn we ermee begonnen", vertelt Langeler bij De Oosttribune van RTV Oost over de deelname van beloftenteams aan de Jupiler League. Hij was tussen 2013 en 2017 hoofd opleiding in Eindhoven. "Wij waren als PSV een enorme voorstander van, en nog steeds. Maar we zagen na een jaar al aankomen dat we over een paar jaar wel eens kampioen konden worden, of Ajax. We hebben zelfs bij PSV beleid gemaakt dat we dat niet wilden."

Wedden

Meer odds

Dat was niets voor niets, stelt Langeler. "Het gaat om de leerschool die de jonge jongens moeten krijgen. Die moeten af en toe een keer vreselijk op de kloten krijgen in een wedstrijd. De rest van de teams in de Jupiler League krijgt het niet voor elkaar om een team in de benen te helpen, met alle leeftijden die ze mogen gebruiken, dat goede weerstand kan bieden aan deze Jong-teams en ik vind dat daar ook wel iets verwijtbaars ligt."