Dat moeten we onszelf bij allemaal Ajax opleggen: kampioen worden

"Dat moeten we onszelf bij allemaal Ajax opleggen: kampioen worden"

23-04-2018 20:33
97

Danny Blind keerde maandag terug bij Ajax. Hij treedt toe tot de Raad van Commissarissen bij de club waarvoor hij ruim driehonderd wedstrijden speelde. In gesprek met de NOS geeft hij duidelijk aan met welke doelstellingen hij in Amsterdam aan de slag gaat en welke filosofie daarbij past.

"Het grootste doel is dat wat we onszelf allemaal bij Ajax opleggen en dat is kampioen worden", ambieert Blind. "Dat zien we nu alweer een aantal jaren niet geworden. De weg daar naartoe, de filosofie die daar bij hoort, is in mijn optiek al decennialang hetzelfde: middels opleiden, goede, jonge spelers in het eerste elftal krijgen. En als we die niet kunnen opleiden, dat we een scouting hebben die daar op in kan spelen en spelers koopt."

"Je moet mijn rol ook niet overschatten", zegt de voormalig bondscoach over zijn eigen nieuwe functie. "Je bent toezichthouder, je moet kijken of het beleid wordt gevoerd binnen de kaders die je met elkaar afspreekt. Qua opleiding, qua scouting, maar ook financieel. Verder kan de directie gebruik maken van de ervaring die er is binnen de RvC. In mijn geval zal dat vooral voetbal zijn, bij een ander meer zakelijk."