Janssen en Hofs hadden een grote mond, in Oekraïne is dat onbespreekbaar

"Janssen en Hofs hadden een grote mond, in Oekraïne is dat onbespreekbaar"

23-04-2018 21:34
22

Evgeniy Levchenko speelde voor zes Nederlandse clubs en Vitesse was daarvan de eerste. De Oekraïner kwam op jonge leeftijd over van CSKA Moskou en had moeite zichzelf aan te passen in Nederland, legt hij uit in gesprek met de Volkskrant. Ooit overwoog hij zelfs te stoppen met voetbal.

"Ik moest echt mijn karakter aanpassen toen ik naar Nederland kwam, de hele mentaliteit veranderen. Eerst wilde ik dat niet. Ik was achttien, wilde trouw blijven aan mijn eigen karakter", zegt Levchenko, die zich zijn eerste fase bij Vitesse nog goed herinnert. "Vanuit het tweede zag ik hoe andere jonge spelers een kans kregen. Arnhemse jongens zoals Theo Janssen en Nicky Hofs. Ze gingen in discussie met de trainer, hadden een grote mond. In Rusland was dat onbespreekbaar."

Wedden

Meer odds

"Ik wilde stoppen met voetballen en vrachtwagenchauffeur worden. Lekker rijden en nergens aan denken. Tot ik dacht: ik moet veranderen, anders gaat het niet lukken", zegt de oud-middenvelder, die ook voor onder meer FC Groningen en Sparta Rotterdam uitkwam. "De trainer van het tweede elftal heette Mike Snoei, we hadden veel conflicten. Hij zei dat ik een slappe lul was. Maar hij zei ook: je kan het wél, je moet alleen mondiger worden."