Lurling verbijt zich: 'Ze missen klootzakken, jongens die iemand omver kegelen'

Lurling verbijt zich: 'Ze missen klootzakken, jongens die iemand omver kegelen'

24-04-2018 08:25
26

NAC Breda-icoon Anthony Lurling duimt de komende weken voor zijn oude club. De Bredanaars hebben nog één overwinning nodig om zeker te zijn van lijfsbehoud, maar leden drie wedstrijden voor het einde van de competitie een gevoelige nederlaag tegen nummer 17 Sparta.

Lurling zat zichzelf thuis voor de tv te verbijten. "Wat mij opvalt, is dat NAC alles voetballend op wil oplossen", vertelt de Brabander aan BN DeStem. "Eerst verliest Angeliño de bal op de zestien, daarna Mounir El Allouchi op de achterlijn. Schiet die bal het stadion uit, denk ik dan. Zo gaven ze het totaal onnodig weg, een punt had het verschil kunnen maken."

Volgens de oud-aanvaller is de NAC-selectie te lief voor elkaar. "Er is er niet eentje die zegt: tot hier en niet verder. Ze missen klootzakken op het veld. Jongens die iemand omver kegelen en aanvoelen dat er wat anders gevraagd wordt", stelt Lurling, die daarmee ook op zichzelf doelt. "In mijn laatste jaren was het simpel: als het niet ging, ging ik iets anders doen dan was toegestaan."