Jupiler League wil vaste Jong-selecties: 'Vraagt je af wat Cassierra bijdraagt'

Jupiler League wil vaste Jong-selecties: 'Vraagt je af wat Cassierra bijdraagt'

24-04-2018 08:44
121

De samenstelling van belofteteams in de Jupiler League gaat mogelijk op korte termijn veranderen. Marc Boele, directeur van de coöperatie Eerste Divisie, kondigt aan dat zijn organisatie kritisch gaat kijken naar de selecties van de Jong-elftallen.

"De clubs uit de Jupiler League zijn niet onverdeeld blij met de deelname van de belofteteams", laat Boele met gevoel voor understatement weten bij NOS Sportforum op NPO Radio 1. "Daarom zijn we al druk aan het kijken hoe we omgaan met selecties en speeldagen. Op maandag staat er meestal een heel ander elftal dan op vrijdag. Dan moet je naar vaste selecties gaan, het liefst per 31 augustus. Jong Ajax heeft volgens mij vijftig spelers gebruikt dit seizoen en dat is niet wenselijk."

Boele benadrukt dat de Jong-elftallen in de Jupiler League om de ontwikkeling van talenten te bevorderen en wil daarom een strikte scheiding tussen bijvoorbeeld Ajax 1 en Jong Ajax. "Tijdens de reguliere transferperiodes kun je dan weer spelers van 1 naar 2 overschrijven. Zo'n Mateo Cassierra die bijna het hele seizoen in Jong Ajax heeft gespeeld... Je kunt je afvragen of dat bijdraagt aan de kwaliteit van het Nederlandse voetbal en aan de opleiding van Ajax."