Blind over gewilde Ajacied: Moet ik dan zeggen: hij mag niet?

Blind over gewilde Ajacied: "Moet ik dan zeggen: hij mag niet?"

24-04-2018 11:08
71

Danny Blind, kersvers lid van de raad van commissarissen bij Ajax, ziet het niet perse als zijn taak om met jonge spelers te praten over hun sportieve toekomst. Dat zegt hij in gesprek met Het Parool. 

Maandag werd Blind aangesteld als technisch commissaris in Amsterdam. Of hij in die rol ook in gesprek gaat met - bijvoorbeeld - Matthijs de Ligt over een eventuele transfer? "Misschien wel als Marc Overmars mij daarom zou vragen. Of als ik Matthijs op de club tegen het lijf loop, dat we het erover hebben, informeel."

Wedden

Meer odds

"Kijk, op dit moment zeg je: Matthijs de Ligt moet bij Ajax blijven, want hij is een geweldige speler", legt Blind uit. "Maar als er een astronomisch bedrag wordt geboden en er zou een opvolger voor hem klaarstaan, moet ik dan zeggen: hij mag niet?"

"Het gaat altijd om het totaalplaatje, waarin het voor Ajax en voor de speler zowel sportief als financieel moet kloppen. Je moet het per geval bekijken, per speler en per banksaldo."

De Ligt (18) wordt al maanden gelinkt aan buitenlandse topclubs. Onder meer Bayern München, FC Barcelona en Manchester City zouden een oogje hebben op de verdediger.