Ten Hag: 'Hij is definitief doorgestroomd naar de kleedkamer van Ajax 1'

Ten Hag: 'Hij is definitief doorgestroomd naar de kleedkamer van Ajax 1'

26-04-2018 11:16
37

Jong Ajax kan zaterdag geschiedenis schrijven door als eerste beloftenteam de Jupiler League-titel te pakken. Erik ten Hag juicht voor de Amsterdamse talenten.

"Dat is natuurlijk een gigantisch goede teamprestatie", zegt Ten Hag, trainer van de hoofdmacht, bij Ajax TV. "Jong Ajax heeft vaak wisselende samenstellingen, dus het is ontzettend knap dat het team telkens zo functioneert. Er zit echt drive in. Geweldig om te zien hoe Michael Reiziger en zijn staf dat team aansturen."

Ten Hag is onder de indruk van Jong Ajax. "Het zijn stuk voor stuk technisch heel vaardige spelers. Dat wordt gekoppeld aan de teamgedachte", aldus de Ajax-coach, die de rol van Reiziger prijst. "Veel spelers hebben zich onder hem individueel ontwikkeld. Bijvoorbeeld Noussair Mazraoui, die definitief is doorgestroomd naar de kleedkamer van het eerste elftal en de laatste wedstrijden ook meespeelde."

Zaterdagavond is Ten Hag aandachtig toeschouwer als Jong Ajax het in eigen huis kan afmaken tegen MVV. Een overwinning volstaat. "Ik twijfel er niet aan dat er zaterdag een heel goed team op de mat staat. Ik denk dat ze het gewoon gaan doen: ze halen de titel binnen."