'Hij past perfect bij Willem II en bij Bayern München is de trainer ook 72 jaar'

'Hij past perfect bij Willem II en bij Bayern München is de trainer ook 72 jaar'

26-04-2018 16:08
9

De aanstelling van Adrie Koster als nieuwe trainer van Willem II is goed gevallen in Tilburg. John Feskens, John Veldman en Meindert Dijkstra, die in 1990 onder Koster speelden tijdens diens eerste periode bij Willem II, zijn positief.

"Hij past perfect bij Willem II", zegt clubicoon Feskens tegen Omroep Brabant. "Koster heeft een eigen filosofie en weet hoe de club in elkaar steekt." Dat Koster al 63 jaar oud is, maakt volgens Feskens niet uit. "Bij Bayern München staat er een trainer aan het roer die 72 jaar is (Jupp Heynckes, red.). Zo lang je er alles voor over hebt en de spelers kan motiveren, speelt leeftijd geen rol."

"Het is een echte Willem II-man", vindt Dijkstra. "Hij zal in het profiel van de club hebben gepast. Bijkomend voordeel is dat hij de club goed kent." Dat beaamt Veldman. "Het moet natuurlijk pas achteraf blijken of het een goede keuze is geweest. Maar Koster is een fijn mens, een goede trainer, heeft veel ervaring en hij kan goed met jonge talenten omgaan, dat is niet geheel onbelangrijk in de Eredivisie."