PEC-verdediger overweegt vertrek: 'Moeilijk dat je bij niemand je hart kan luchten

PEC-verdediger overweegt vertrek: 'Moeilijk dat je bij niemand je hart kan luchten

26-04-2018 19:54
29

Nicolas Freire is in de pikorde bij PEC Zwolle voorbijgestreefd door het jonge talent Sepp van den Berg. De twijfels slaan daardoor toe bij de 24-jarige Argentijnse verdediger, die niet weet of hij volgend seizoen nog in Overijssel actief is.

"De keuze van de trainer was natuurlijk even moeilijk voor mij, maar Sepp gaat een mooie toekomst tegemoet", zegt Freire tegen De Stentor. "Ik help en geef soms advies. Concurrent of geen concurrent. Toen ik 19 was, werd ik ook door oudere spelers geholpen bij Argentinos Juniors. Waarom zou ik dat nu niet doen?"

Wedden

Meer odds

Voor Freire zijn de druiven echter zuur. "Ik praat met de trainer en ik werk aan mijn tekortkomingen. Ik weet dat ik dit aankan. Ik ben alleen geen 20 meer, maar 24 jaar. Als ik jonger was, kon ik op de bank zitten en rijpen. Ik heb nu een leeftijd bereikt dat ik moet spelen. Elke speler wil spelen. Dat is bij mij niet anders." De eenzaamheid speelt hem ook parten. "Het is moeilijk als je als Argentijn alleen naar Nederland komt en weinig speelt. Dat je niemand hebt bij wie je je hart kan luchten als je thuiskomt. Ik bel veel met mijn familie."

Of hij komend seizoen nog voor PEC speelt of dat zijn huurcontract halverwege wordt verscheurd, wordt volgens hem na de apotheose in de Eredivisie duidelijk. "Ik weet niet wat er in de toekomst gaat gebeuren. Ik heb mijn focus en support nu op het team. We gaan met PEC nog minimaal twee belangrijke wedstrijden spelen. Die zijn belangrijker dan mijn situatie. Die komt daarna wel." PEC huurt Freire van Atlético Torque, dat onder de City Group valt.