Kater bij AZ: 'Ik ben in mijn eentje gaan golfen. Even alles van me af slaan'

Kater bij AZ: 'Ik ben in mijn eentje gaan golfen. Even alles van me af slaan'

26-04-2018 20:52
23

AZ werkt met een fikse kater toe naar de uitwedstrijd tegen Ajax. De Alkmaarders verloren afgelopen weekend de bekerfinale in De Kuip kansloos met 3-0 van Feyenoord.

"Voor de tweede keer achter elkaar een finale verliezen, dat is heel teleurstellend", zegt trainer John van den Brom op de clubsite. "Dat moet ieder voor zich persoonlijk verwerken. Ik heb de spelers maandag een vrije dag gegeven. Wat ik maandag gedaan heb? Ik ben in mijn eentje gaan golfen. Even alles van me af slaan en in de bossen lopen. Dat was goed."

"En vanaf dinsdag zijn we weer verder gegaan: we hebben dingen met elkaar besproken over afgelopen wedstrijd en willen het seizoen in stijl afsluiten tijdens de laatste twee wedstrijden", vervolgt Van den brom. "We staan nu voor de volgende mooie uitdaging: zondag, uit tegen Ajax. Willen we nog tweede worden, dan móeten we winnen. Want de achterstand bedraagt vijf punten."

Van den Brom hamert er bij zijn spelers vooral op dat het een mooi seizoen is geweest. "Ik heb tegen de jongens gezegd: we staan momenteel derde en hebben fantastische wedstrijden gespeeld. Jongens hebben zich goed ontwikkeld en we hebben internationals afgeleverd. Dat goede gevoel moet niet worden vergeten en worden opgewekt voor de komende duels."