Fraai gebaar De Jong: 'Bezig om m'n pleintje officieel Nouri-pleintje te noemen'

Fraai gebaar De Jong: 'Bezig om m'n pleintje officieel Nouri-pleintje te noemen'

27-04-2018 09:15
29

Nigel de Jong opende in 2005 een voetbalplein in Amsterdam in de buurt waar hij opgroeide. Het plein in Geuzenveld was vorige zomer de plek waar op indrukwekkende wijze werd stilgestaan bij de tragedie rondom Abdelhak Nouri.

"Het heeft me heel diep geraakt", reageert De Jong voor de camera van Ajax TV. "Ik ben daar natuurlijk opgegroeid en mijn moeder woont nog steeds aan de overkant van zijn ouderlijk huis. Ik ben niet veel in Amsterdam, maar het ging al door de wandelgangen dat een klein jongetje het helemaal overgenomen had op de Amsterdamse straten. Met de naam Nouri."

"Heel veel claimden al dat het zijn pleintje was", vervolgt De Jong. "Nog wel met mijn naam attached, maar dat het zijn pleintje was. Dat was ook helemaal niet erg. Je hoorde over de techniek, de slimheid van die jongen en dat hij bij Ajax speelde." De carrière van Nouri werd echter in de knop gebroken. De 81-voudig Oranje-international werkt daarom aan een mooi gebaar.

"Ik ben bezig om mijn pleintje officieel het Nouri-pleintje te laten noemen", stelt De Jong. "We zijn aan het kijken wat een goed moment is. Dat is iets wat nog achter de schermen moet gebeuren. Het heeft even tijd nodig, maar dat is iets wat moet gebeuren. Voor de buurt, maar het is ook een gebaar naar zijn familie toe."