Moeizame relatie met De Boer bij Ajax: 'Daarom word ik denk ik een goede trainer'

Moeizame relatie met De Boer bij Ajax: 'Daarom word ik denk ik een goede trainer'

27-04-2018 09:33
46

Theo Janssen krijgt de smaak te pakken als trainer. De voormalig middenvelder van onder meer Vitesse, FC Twente en Ajax timmert al aardig aan de weg en heeft ambities in het vak.

Janssen gaat vanaf de zomer de cursus Oefenmeester 1 volgen, waarmee hij assistent in het betaald voetbal kan worden. Dit seizoen heeft de vijfvoudig international de touwtjes in handen bij Vitesse onder 16. Volgend seizoen staat hij langs de lijn bij Vitesse onder 19. In de toekomst wil Janssen bij de 'grote jongens' aan de slag.

"Ik word wel trainer, ja en ga zeker wel verder", zegt een overtuigde Janssen tegen de NOS. "Ik heb nu anderhalf jaar m'n eigen team en begin het echt leuk te vinden. Ik vind het leuk om op het veld te staan, om met jongens bezig te zijn, ze te helpen en te kijken of ik ze verder kan helpen in hun carrière."

Janssen kon zelf niet altijd goed overweg met zijn trainers. Zo onderhield hij een moeizame relatie met Frank de Boer bij Ajax. Dat soort ervaringen neemt Janssen mee in zijn eigen ontwikkeling. "Daarom denk ik dat ik een goede trainer word. Omdat ik weet hoe je met spelers, met mensen, moet omgaan."