Cocu: 'Aan tafel zitten waar niemand van je vertrouwde groepje zit'

Cocu: 'Aan tafel zitten waar niemand van je vertrouwde groepje zit'

28-04-2018 21:21
48

Phillip Cocu benadrukt dat de landstitel behaald is door het ontstaan van een collectief. De PSV-trainer vindt het belangrijk dat iedereen in de Eindhovense selectie met elkaar op kan schieten.

"Iedereen heeft in een kleedkamer met 26 man wel een groepje waar hij zich lekker bij voelt. Dat is prima. Maar het gaat mij erom dat je óók bij het eten aan een tafel kunt zitten waaraan niemand van jouw vertrouwde groepje zit", zegt Cocu tegen Trouw

"Je moet in het veld ook met elkaar functioneren. Om dat voor elkaar te krijgen, moet je spelers ook iets aanreiken. Je hoeft niet met iedereen de beste vrienden te zijn, maar je moet elkaar wel leren kennen om goed met elkaar te kunnen spelen."

Cocu is niet van mening dat PSV het afgelopen seizoen saai voetbal heeft laten zien. "Ik ben het niet overal mee eens. Mensen kunnen vinden dat we saai voetbal spelen. Ik denk dat ik ze dan niet op andere gedachten kan brengen. De statistieken zeggen iets anders: het aantal kansen, doelpunten, passes op de helft van de tegenstander. Geen ploeg kan 34 wedstrijden goed en attractief spelen."