Room kritisch op Vitesse: 'Zelf die keuze gemaakt, beetje eigen schuld dikke bult'

Room kritisch op Vitesse: 'Zelf die keuze gemaakt, beetje eigen schuld dikke bult'

29-04-2018 09:29
35

Eloy Room besloot Vitesse afgelopen zomer te verruilen voor PSV, waar hij op de bank belandde. De 29-jarige doelman stelt dat Vitesse hem richting de uitgang dreef door Remko Pasveer te halen.

"Voor de bekerfinale was ik aan het onderhandelen over contractverlenging met Vitesse, maar door die finale en de festiviteiten is dat op een laag pitje gekomen", zegt Room tegen de NOS. "Daarna vertrok ik met Curaçao naar de Gold Cup in de Verenigde Staten. Toegegeven, toen had ik ook niet veel haast om weer aan tafel te gaan zitten."

"Ik stond open voor verlenging en kwam zelfs eerder terug van vakantie om de seizoensvoorbereiding mee te maken", vervolgt de sluitpost. "Maar toen ik terugkwam, had Vitesse Remko Pasveer al gehaald. En die kreeg de voorkeur van de trainer." Room meldde zich zelfs ziek rond de Johan Cruijff Schaal. "Natuurlijk was het een teleurstelling, maar ik voelde me toen ook echt niet zo lekker. Ik vond het heel vervelend dat het zo overkwam."

PSV profiteerde van de situatie in Arnhem. "Ik wist natuurlijk dat Zoet er was, maar ook dat de kans groot was dat die zou vertrekken. Het was een gok, maar ik heb er geen moment spijt van gehad", stelt Room, die de keepersperikelen bij zijn oude club met gemengde gevoelens volgt. Pasveer werd na diverse blunders uit de basis verdwenen door Jeroen Houwen.

"Natuurlijk volg ik Vitesse nog en ik gun ze ook alles. Maar die keeperssituatie is wel een beetje dubbel. Vitesse heeft zelf die keuze gemaakt." Eigen schuld dikke bult? "Ja, een beetje wel."